Crna hronika
4

Ribnik: Unuk pretukao djeda i ukrao mu 900 KM

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija u Ribniku uhapsila je, 28.februara, mladića iz te općine koji je fizički napao svog djeda i oteo mu novčanik s oko 900 KM.

Slobode je lišen Ljubomir Kojić (1995.) iz Ribnika, koji je 27.februara izvršio krivično djelo razbojništvo nad svojim djedom i imenjakom, također, Ljubomirom Kojićem (1932.) iz Ribnika.

Mlađi Kojić je, pomenutog dana oko 15.30 sati, došao do kuće svog djeda te ga udario više puta u predjelu glave i tijela i iz džepa mu otuđio novčanik s oko 900 KM, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, pronađena je ručna bobma M 75 i više metaka različitog kalibra, vlasništvo osumnjičenog Kojića, kao i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je saopštio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni pusti na slobodu i da se u redovnoj proceduri, protiv njega, dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima razbojništvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.