Crna hronika
0

Registrovane 42 prijave građana koje se odnose na opći kriminalitet

FENA
Za protekli vikend na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovane su 42 prijave građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovano je 8 prekršaja, i to na području Mostara 5 i na području Konjica 3.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 13 saobraćajnih nesreća u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok su tri lica teže, a sedam lica lakše ozlijeđeno.

Jučer u 8 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Sutina u Mostaru dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Zijad R.(1952) iz Mostara s vozilom "renault clio", Fikret D.(1978) iz Mostara s vozilom "vw golf II", Boro S.(1963) iz Mostara s vozilom "vw golf II" i Mirza B.(1985) iz Sarajeva s vozilom "alfa romeo". U ovoj saobraćajnoj nesreći teške ozljede zadobila je Radica S.(1938), dok su lakše ozlijeđeni vozači Mirza B. i Boro S. Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

U petak u 18 sati u PS Prozor-Rama je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ukradeno vozilo marke "mercedes" koje je bilo parkirano u Ulici kralja Tomislava. U 19.10 sati slobode je lišen S.N. iz Rumboka, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat nadležni tužilac.

Jučer oko 17.30 sati na putu M-16/2 u mjestu Lug u općini Prozor-Rama dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali Goran K.(1957) iz Jablanice s vozilom "vw golf II" i pješak Zemka Š.(1966) iz Prozora-Rame . U ovoj saobraćajnoj nesreći teške ozljede zadobila je Zemka Š. koja je nakon pružene medicinske pomoći u Domu zdravlja Prozor upućena u bolnicu Mostar na daljnje liječenje, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.