Crna hronika
68

Razbijena banda razbojnika koja je sa pumpe Petrol BH Oil opljačkala 2.500 KM

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevska policija razbila je bandu razbojnika koja je u nedjelju u popodnevnim satima opljačkala benzinsku pumpu u Novom Gradu i pri tome od radnika otela 2.500 KM. Uhapšena su petorica aktera ove pljačke dok se za jednim još uvijek traga.

Kako Klix.ba saznaje, policija je privela Eldina Ismailija, Senada Keča te Dinu Dedića (34), Izeta Mršu (38) i Muju Heljića (34).

Oni su u nedjelju popodne upali u prostorije benzinske pumpe Petrol BH Oil koja se nalazi u sarajevskoj ulici Safeta Zajke u Novom gradu te uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnika oteli 2.500 KM. Odmah potom pobjegli su u nepoznatom pravcu.

Cijeli slučaj policiji je prijavljen u večernjim satima. Službenici MUP-a KS odmah su započeli potragu, a Mršo i Heljić su uhapšeni iste večeri. Njih se zajedno sa Dedićem, koji je uhapšen nešto kasnije, sumnjiči za saučesništvo u razbojništvu.

Ismaili i Keč privedeni su jučer te ih se sumnjiči da su glavni akteri pljačke i da su baš oni maskirani i prijeteći vatrenim oružjem opljačkali radnika.

Kako saznajemo u sarajevskoj policiji, Mršo i Heljić su nakon saslušanja pušteni na slobodu dok je Dedić predat u nadležnost tužilaštva.

Tokom današnjeg dana bit će saslušani Ismaili i Keč.