Crna hronika
34

Rasvijetljena pucnjava na Dobrinji: Hamdo Hadžović uhapšen zbog pucnjave i svađe na parkingu

Piše: E. F.
Sa mjesta događaja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Hamdo Hadžović (58) iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti i nanošenja lakših tjelesnih povreda kada je nakon svađe zbog parkinga pucao na muškarca na Dobrinji.

Drama se dogodila u ponedjeljak u ulici Bulevar Mimar Sinana kada se Hadžović najprije posvađao sa Edinom Kršom koji zbog njegovog parkiranog automobila nije mogao proći do svoje kuće i parking mjesta.

K. E. je, nakon što je zatekao parkirano vozilo, zatrubio iz svog automobila da bi Haždović ubrzo došao do vozila. Kršo mu je prebacio zbog pogrešnog parkiranja, a dvojica muškaraca su se tada žestoko posvađala.

Hadžović se, kako su ispričali svjedoci događaja za Klix.ba, tada udaljio sa mjesta događaja te se nekoliko minuta kasnije vratio sa pištoljem i u nogu upucao Kršu.

Potom je pobjegao u vozilu Golf V, dok je povrijeđeni prebačen u KUM Kliničkog centra u Sarajevu. Policija je u trag nasilniku ušla zahvaljujući operativnim saznanjima te ga privela jučer u popodnevnim satima.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Hadžović je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.