Otet u Istočnom Sarajevu
3

Rasvijetljena otmica japanskog državljanina u Istočnom Sarajevu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Policijske stanice Istočno Sarajevo predali su Okružnom tužilaštvu u ovom gradu muškarca čiji su inicijali S. K. iz Viteza zbog sumnje da je 29. aprila učestvovao u otmici japanskog državljanina u Istočnom Sarajevu.

S. K. su uhapsili pripadnici Policijske stanice Vitez, 1. maja oko 16 sati, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tokom kriminalističke obrade on je potvrdio navode iz prijave japanskog državljanina, navodeći da je u izvršenju krivičnog djela učestvovalo još jedno lice kome ne zna tačno ime, te da na oštećenom nisu upotrebljavali silu, već su mu novac uzeli na prevaru. 

Radi utvrđivanja identiteta drugog lica uspostavljena je saradnja sa MUP-om Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

U Ulici srpskih vladara bb u opštini Istočna Ilidža, 29. aprila oko 6 sati, na Autobuskoj stanici Istočno Sarajevo, tri nepoznata lica prišla su japanskom državljaninu, nasilno ga ugurala u zeleni automobil nepoznatih registarskih oznaka i nepoznate marke, nakon čega su se udaljila sa lica mjesta.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da su ova lica japanskog državljanina odvezla u Vitez gdje su ga, uz prijetnju nožem, prisilili da sa bankomata ispred Tržnog centra "FIS" Vitez, te sa još dva bankomata u gradu, podigne novac sa svoje kartice u ukupnom iznosu od 2.800 KM. 

Nakon što su mu ukrali novac, vratili su ga u Sarajevo i ostavili na tramvajskoj stanici Ilidža. 
Operativnim radom, te saradnjom sa susjednim policijskim agencijama, policijski službenici došli su do saznanja da je u izvršenju ovog krivičnog djela korišten automobil "Opel Omega" švicarskih nacionalnih oznaka.