Bosanska Gradiška
0

Rasvijetljena krađa 200.000 KM

SRNA
Bosanska Gradiška
Bosanska Gradiška
Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je sedam osoba sa područja ove opštine zbog krađe bakarnih elektroinstalacionih kablova na autoputu Banja Luka - Gradiška u vrijednosti od 200.000 KM.

Operativnim radom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su P.M., D.M., R.T., Z.Š., D.P., A.M. i A.B., svi iz Bosanske Gradiške, u zadnjih mjesec dana u grupi od dvoje ili više lica, isjecali kablove za spajanje rasvjetnih stubova na trasi autoputa u mjestu Berek i prodavali ih stanicama za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru i Gradišci.

Radnici Policijske stanice Gradiška su 10. februara u 21.30 sati, u mjestu Berek, zatekli lice sa inicijalima P.M. i tom prilikom, u prtljažniku njegovog putničkog vozila "ford eskort" pronašli veću količinu bakarnih kablova, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka. 

Ova lica privedena su u službene prostorije, gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su puštena na slobodu, a protiv svih sedam osumnjičenih, nadležnom tužilaštvu slijedi izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela teške krađe.

Banjalučka policija uhapsila je lice sa inicijalima N.Z. iz Banje Luke zbog osnova sumnje da je učestvovao u pokušaju razbojništva nad radnikom obezbjeđenja privatnog preduzeća u ulici Put srpskih branilaca u Banjoj Luci.

Uviđajem je utvrđeno da su tri nepoznate maskirane osobe, 13. februara oko 1.15 sati, uz upotrebu fizičke sile i prijetnju upotrebe vatrenog oružja, savladale radnika obezbjeđenja pomenutog preduzeća, a potom mu nanijeli tjelesne povrede pokušavši ga prinuditi da im pruži informacije potrebne za dovršenje krivičnog djela, a kako nisu uspjeli u tome, pobjegli su u nepoznatom pravcu.

Službenici Policijske stanice Lazarevo su pretresom stambenog objekta u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i putničkog vozila koje koristi osumnjičeni, pronašli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. 
Ovo lice privedeno je u službene prostorije, gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je predato u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka, a u toku je rad na identifikovanju preostala dva izvršioca.