Troje povrijeđenih u Velešićima
0

FOTO+VIDEO / Ranjeni u pucnjavi zadobili lakše povrede

Piše: E. G.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U blizini hotela Grand u sarajevskom naselju Velešići u ulici Ruđera Boškovića blizu broja 120 u subotu u 17.50 sati je došlo do pucnjave. Prema onome što je za Sarajevo-x.com potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo povrijeđene su tri osobe.

Kako su rekli čitatelji portala Sarajevo-x.com u ovom naselju se dva puta čula rafalna paljba, a nedugo zatim i sirene vozila Hitne pomoći.

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je izjavio za naš portal kako policija traga za trima osobama čiji su inicijali M. A., V. V. i T. H.

"Pripadnici MUP-a KS su u blizini pronašli dva automobila u kojima su nađeni pištolj i dvije automatske puške. O svemu je obaviješten državni tužilac, a policija vrši uviđaj na terenu", rekao je Nefić.

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS-a tri povrijeđene osobe su dovezene u Kliniku za urgentnu medicinu u 18. 30 sati.

"A. H. (1997.) ima ustrel lijeve podlaktice, rana mu je zbrinuta i pušten je kući, zatim A. T. (1993.) ima ustrelnu povredu desne strane glave, ali se metak zaustavio kod kosti tako da nema povrede mozga. On je svjestan i komunikativan i smješten je na Neurohirurgiju da se prati. Povrijeđen je i H. V. koji ima dvije ustrelne rane stopala i lijeve natkoljenice, koje su mu zbrinute i u pratnji policije je napustio Klinički centar", rekla je Jandrić za Sarajevo-x.com.

U policiji kažu kako se sumnja da je sa ovim događajem povezano i lice A. T. (istih inicijala kao i povrijeđeni, ali se radi o drugoj osobi) koje je uočeno u blizini i koje je primjećeno kako se udaljava.