Crna hronika
0

Ramadan Bahtiri smješten u KPZ Kula

SRNA
Ramadan Bahtiri, koji je prije dva dana udario u policijsku zasjedu u blizini višegradskog mosta i povrijedio tri policajca, smješten je u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Kula u Istočnom Sarajevu, saznaje Srna.

Ramadanu Bahtiriju jučer je određen pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, potvrdio je tužilac Dragan Ninković.

Ninković je naveo da je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Višegradu odredio pritvor zbog sumnje da bi Bahtiri mogao da pobjegne i ponovo počini krivično djelo.

"Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 10 godina jer je prilikom njegovog izvršenja nanesena teška tjelesna povreda službenim licima", rekao je Ninković.

Ramadan Bahtiri (26) je 16. decembra ukradenim kombijem, bježeći pred policijom iz Sarajeva u mjestu Hreša oduzeo pištolj federalnom policajcu i nastavio bjekstvo prema Višegradu.

Uspio je da izbjegne policijske patrole u Rogatici i Novom Goraždu, da bi u Višegradu u blizini Ćuprije na Drini naletio na parkirano vozilo višegradske Stanice policije.

Kriminalac je kombijem udario u vozilo u momentu kada su iz njega izlazila tri policajca, koja su zadobila tjelesne povrede i smješteni su u Klinički centar Foča.
Bahtiri je nakon toga izašao iz kombija i skočio u Drinu, gdje su ga pristigli policajci i prinudili da se preda.