Jutros u Sarajevu
0

Pucnjava u "The Clubu", tri osobe povrijeđene

FENA
U ugostiteljskom objektu "The Club" u ulici Maršala Tita, općina Centar, jutros oko 04,40 sati došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđene tri osobe.

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je H.A. (1977) iz Sarajeva. Također i H.A. (1975) iz Sarajeva je zadobio teške tjelesne povrede, dok je R.A. (1972) iz Vogošće zadobio lake tjelesne povrede.

Kako je saopćeno iz MUP-a, prije upotrebe vatrenog oružja u ovom klubu došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba.

O ovom događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu i uviđaj je u toku.

Portparol MUP-a KS Dragan Mioković je rekao da su svi učesnici u tuči identifikovani i da je pet lica uhapšeno.

"Službenici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su tri odbačena pištolja, a naknadno je pronađen i četvrti", precizirao je Mioković.

On je dodao da su povrijeđena lica smještena u bolnicu Koševo i da se nalaze pod policijskim nadzorom.

Trenutno se provode mjere i radnje na utvrđivanju uzroka ovog događaja.

Portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić potvrdila je Srni da su u bolnicu jutros primljena tri lica učesnika tuče, a naknadno oko 11.00 sati primljeno je još jedno lice.

"Najteže povrijeđeni ima povredu vrata, grudnog koša i stomaka s tim da mu je metak prošao pored kičme. On je još u operacionoj sali i ne može se sa sigurnošću još reći kada će operacija biti završena", rekla je Jandrićeva.

Drugi povrijeđeni zadobio je prostrelnu ranu potkoljenice, a upućen je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, jer ima i povrede čeonih kostiju glave.

Prema njenim riječima, treći učesnik tuče ima ušivenu ranu na glavi i kontuziju ruke, a pušten je na kućno liječenje.

"Oko 11.00 sati dobili smo još jednog pacijenta učesnika te tuče koji ima povrede kosti desne šake i upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", dodala je Jandrićeva.

Srna saznaje da su učesnici tuče, zbrinuti u bolnici Koševo, Aner Husić, Amer Hadžiomerović, Aziz Ramadanović i Edin Hadžalić.