Crna hronika
1

Pucnjava u Sarajevu, ranjen 21-godišnji Mirza Hatić

Sarajevo-x.com
Jedna osoba je povrijeđena prilikom upotrebe vatrenog oružja u subotu oko 21,50 sati u ulici Obala Kulina bana do broja 39, općina Stari Grad, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Prilikom upotrebe vatrenog oružja povrijeđen je H. M. rođen 1987. godine, iz Sarajeva, od ranije poznat policiji.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na CUM-u bolnice Koševo, gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u frakturi lijevog stopala i dvije prostrelne rane u predjelu butine lijeve noge, nakon čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Po izjavi povrijeđenog, izvršilac navedenog krivičnog djela je B. A. rođen 1986. godine iz Sarajeva, koji je također od ranije poznat policiji.

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca.

Istog dana oko 23.20 sati, u ulici Bistrik Medresa, općina Stari Grad, u dvorište kuće vlasništvo B. H. iz Sarajeva, od strane NN osobe, bačena je i aktivirana ručna bomba. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena matreijalna šteta na vozilu marke "passat", reg. br. 477-A-179, vlasništvo B. K.

O ovome je obaviješten dežurni užilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Službenici policje MUP-a Kntona Sarajevo izvršili su uviđaj na licu mesta i došli do indicija o izvršiocu ovog krivičnog djela za kojim se intenzivno traga.