Crna hronika
138

Pucnjava u centru Bihaća: Selver Vojić pucao u Agima Murtića

Piše: E. G.
Selver Vojić
Selver Vojić
U pucnjavi u centru grada Bihaća koja se dogodila danas u popodnevnim satima jedna osoba je pogođena, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.
Selver Vojić
Selver Vojić

Osoba koju je pogodio metak je prevezena u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić". Za sada se ne zna kakvo je njeno zdravstveno stanje.

Pucnjava se dogodila na trgu u blizinu Univerzitetske bliblioteke.

Kako je za Klix.ba kazao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, osoba koja je pucala je privedena nakon što se sama prijavila policiji.

Kako saznajemo, iz vatrenog oružja je pucao 43-godišnji Selver Vojić iz Bihaća. On je ispalio nekoliko hitaca, pogodivši u predjelu stomaka 36-godišnjeg Agima Murtića.

"Ranjeni je trenutno u Kantonalnoj bolnici gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć. Koliko je sada poznato on je pogođen u stomak", rekao je Šiljdedić.

Prema nekim špekulacijama, ova pucnjava se dovodi u vezu sa nedavnim ubistvom Nedžada Kličića Ramba u Ostrošcu kod Cazina. U policiji kažu da o tome ne mogu govoriti, odnosno da je rano govoriti jesu li ova dva slučaja povezana.

Agim Murtić
Agim Murtić

"Najvjerovatnije da nisu, ali o tome je zaista rano govoriti, tako da ne mogu komentirati nagađanja", kazao je Šiljdedić.

Vojić je i prije nekoliko mjeseci izudarao ljekara u Domu zdravlja u Bihaću, o čemu smo pisali.

S druge strane, Murtić je osoba na lošem glasu i navodno je i ranije imao nesuglasice sa Vojićem, a prije nekoliko godina je pretukao Kličića.

Murtić je bio pratilac, odnosno tjelohranitelj Hamdije Abdića Tigra, a navodno je Vojić danas pucao i na Abdića, ali ga nije uspio pogoditi, saznaje nezvanično Klix.ba.