Tragedija u Prijedoru
0

FOTO / Pucao u majku pa se raznio ručnom bombom

SRNA/FENA
Krater od bombe kojom se ubio Milenko Stijepić (Foto: SRNA)
Krater od bombe kojom se ubio Milenko Stijepić (Foto: SRNA)
Tridesetpetogodišnji Milenko Stijepić iz zaseoka Busnova kod Prijedora ubio se jutros ručnom bombom ispred porodične kuće, a prije toga je puškom pucao u svoju majku Ginu i teško je ranio.

Ona je zbog ozbiljnosti povreda prebačena u banjalučki Klinički centar.

"Pacijentkinja S. G., rođena 1938. godine, dovezena je jutros u 9.20 sati vozilom hitne pomoći iz Prijedora sa prostrjelnim povredama grudnog koša sa lijeve strane i sa eksplozivnim povredama stomaka, grudnog koša i nogu", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću banjalučkog Kliničkog centra.

Prema riječima glavnog dežurnog ljekara za hirurške grane Dragana Tomića i načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka Darka Golića, provode se dalje dijagnostičke procedure kako bi u potpunosti bile zbrinute njene ostale povrede.

Pacijentica trenutno ima stabilne vitalne parametre, svjesna je i samostalno diše, a radi daljeg posmatranja i opservacije ostaje u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Kuća Stijepićevih (Foto: SRNA)
Kuća Stijepićevih (Foto: SRNA)
Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Banja Luka na mjestu događaja pronašli su tri čahure. Porodična tragedija dogodila se jutros oko 7.20 sati. Do tragedije je, navodno, došlo zbog psihičkih problema i siromaštva Stijepića.

Prema riječima rođaka Pere Dragića iz Saničana, njen sin Milenko pucao je iz puške na majku koju je ranio u leđa, a sebe je ubio bombom.

Dragić kaže da su i sin i majka nervno oboljeli, a da je kod Milenka ova bolest bila vidljiva posljednjih osam mjeseci.

"Nije pokazivao nikakvu agresivnost, samo se udaljio od ljudi i najviše vremena je provodio kod kuće i obližnjim šumama", objašnjava Dragić.

Milenko Stijepić je bio na ratištu, a poslije su u oskudici živjeli sami u porodičnoj kući. Prije petnaest godina objesio se njegov otac.

Dragić kaže da su Milenka i njegovu majku Ginu pronašle komšije koju su čule detonaciju, te pozvali hitnu pomoć i policiju. Policija je izvršila uviđaj, pa se tokom dana mogu očekivati i zvanične informacije i iz ovog izvora.

U Prijedoru su se u aprilu u samo četiri dana dogodila tri samoubistva.

Tridesetjednogodišnji Radomir Zorić objesio se 25. aprila u stanu u kome je kao podstanar živio s majkom i to zbog teške materijalne situacije.

Dan kasnije također vještanjem izvršio je samoubistvo i osamdesettrogodišnji Milorad Šarić, a pretpostavlja se da je motiv bolest i starost.

Ruku na sebe 29. aprila podigao je pedesetogodišnji Mirko Mrđa, vlasnik Turističke agencije "MD turs", koji se ubio iz pištolja, a bio je jedan od prevarenih žiranata u Republici Srpskoj, koji je vraćao tuđi kredit.