Brat mu sakrio pištolj
0

Pucao sebi u nogu pa prijavio da ga je ranila nepoznata osoba

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija je istragom utvrdila da je mladić inicijala B.A. (23), koji je sinoć prijavio da ga je pucajući iz automobila ranila nepoznata osoba, zapravo sam pucao u svoju nogu i pritom dobio prostrelnu ranu. To se odigralo u noći sa ponedjeljka na utorak u stanu na adresi Trg nezavisnosti 1.

U razgovoru sa četiri osobe koje su bile u stanu za vrijeme incidenta, a koje su lišene slobode, službenici MUP-a Kantona Sarajevo su otkrili da je došlo do samopovrijeđivanja B.A. rođenog 1987. godine.

Daljom istragom je pronađen brat povrijeđenog, maloljetni B.A, rođen 1995. godine. Sa njim je također obavljen razgovor, nakon čega je utvrđeno da je on sakrio pištolj kojim je izvršeno samopovrijeđivanje, potvrdio je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

"Službenici policije su pronašli pištolj, a protiv povrijeđenog će biti podneseni službeni izvještaji za izazivanje opće opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i municije, dok će protiv maloljetnika biti podnesen službeni izvještaj za pomaganje", izjavio je Nefić.

B.A. je zadobio tešku povredu arterije lijeve natkoljenice, nakon čega je operisan.