Sarajevo
0

Pucao na suvozača u BMW-u koji se kretao

Sarajevo-x.com
Sarajevo
Sarajevo
Dana 27.12. oko 20,25 sati u ulici Safvet-bega Bašagića do broja 92/A, općina Stari Grad, prilikom kretanja putničkog motornog vozila marke BMW reg. broja 736-M-982, kojim je upravljao Dž. M., dok se na mjestu suvozača nalazio T. S., od nepoznatog lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom T. S. je zadobio tjelesnu povredu - okrznuće u predjelu leđa, dok su na vozilu nastupila oštećenja.

Na lice mjesta izašla ekipa ZHMP i T.S. prevezla u CUM KC Koševo, gdje je konstatirano da se radi o lakšoj tjelesnoj povredi, a zatim je upućen na kućno liječenje.

Službenici policije radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela pronašli su i u 20,45 sati lišili slobode O. A., rođen 1990. godine iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, i P. S., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava.

Na licu mjesta pronađene su tri čaure od ispaljenih puščanih metaka, dok je u neposrednoj blizini kuće u ulici S.b.Bašagića do broja 111 pronađena automatska puška.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a lica su u 02,20 predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Vezani članci