Crna hronika
0

Pucao na radnike "Elektro Doboja"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mještanin ozrenskog naselja Kakmuž Vlado Nedić danas je pucao na radnike "Elektro Doboja" koji su prosijecali šumu u zaseoku Čavčinovac u okviru rekonstrukcije dalekovoda Sočkovac - Petrovo.

Niko od radnika nije povrijeđen, a Srna saznaje da je Nedić bio pijan i da je iz skraćene puške M-48 ispalio četiri hica u pravcu radnika "Elektro Doboja".

Električari kažu da su prije radova razgovarali sa Nedićem koji  im je rekao da svoj posao mogu slobodno obavljati.

Brigadir u "Elektro Doboju" Pero Marković, koji je rukovodio radovima, izjavio je Srni da su se radnici tokom  pucnjave  uplašili, a potom sklonili.

"Bio je pijan, otišao je u kuću i prilikom izlaska je, bez upozorenja, počeo da puca prema petorici radnika, među kojima su bila i trojica  mladića između 20 i 23 godine, koji su se veoma uplašili", objašnjava Marković.

Tehnički rukovodilac dobojske poslovne jedinice "Elektro Doboja" Slobodan Savić izjavio je da je  "nevjerovatno da pojedinci pucaju na radnike koji rade na kvalitetnijem elektrosnabdijevanju". 

Osumnjičeni Vlado Nedić nalazi se u Policijskoj stanici Petrovo, gdje će po nalogu tužioca  iz Doboja Željke Radović dati izjavu, nakon što se otrijezni.