Policija traga za izvršiocem
0

FOTO / Pucalo se na Čengić Vili, nema povrijeđenih

Piše: N. J.
U utorak oko 22.30 sata došlo je do pucnjave ispred kafića "X-Tend" u sarajevskom naselju Čengić Vila. Povrijeđenih nije bilo, kao ni materijalne štete.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Kako nam je potvrđeno, jedna osoba za kojom policija još uvijek traga ispalila je nekoliko hitaca iz automatske puške, a potom pobjegla s mjesta događaja.

Policajci su obavili uviđaj i sačinili zapisnik.

Vlasnik kafića "X-Tend", Amir Andelija, je za Sarajevo-x.com rekao da je pucao član iste grupe koja je napala i ranila vlasnike kafića "Music" na Pofalićima, te "Infinity", koji se nalazi u komšiluku "X-Tenda" na Čengić Vili.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Slobodno postavite pitanje ko je sljedeći. Policija je te ljude privodila više puta, oduzimala im oružje, a tužilaštvo ne poduzima ništa. Ja ne znam kome da se obratim da me zaštiti. Radi se o tome da nisam sinoć dozvolio članovima te grupe da uđu u kafić, jer želim zaštititi svoje goste od problema. Nakon toga, jedan od njih je došao i pucao u pravcu mojih nogu", kaže Andelija, dodajući kako njegov kafić nije na "crnoj listi", te da tu dolaze studenti, obrazovani ljudi i "normalni" gosti.

"Stavio sam bravu s otiskom prsta na ulaz, kako bih spriječio bilo kakve probleme. No, pošto je došlo do pucnjave, zvao sam policiju i neka oni rade svoj posao. Mi ugostitelji plaćamo porez državi, a nikome se nemamo obratiti za pomoć", naveo je Andelija.