Ubistvo na Palama
0

Psihički bolesnik grlićem flaše zaklao strinu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Paljanska policija je jutros u 2.15 sati obaviještena da je u porodičnoj kući u Ulici Serdar Janka Vukotića na Palama počinjeno ubistvo. Na mjesto događaja hitno je upućena patrola koja je u hodniku porodične kuće zatekla ubijenu Zagorku Samardžić (75).

Kao osumnjičeni za ovo ubistvo slobode je lišen Milanko Samardžić (1968.), kojem je ubijena, zapravo, strina. Milanko također živi u ovoj kući, a prema nezvaničnim informacijama on ima psihičkih problema, te je i ranije dolazilo do svađe između njega i strine.

Kako smo saznali, Milanko je strinu zaklao grlićem flaše koju je prethodno razbio o štok vrata. Starica je iskrvarila i umrla. Njeno tijelo je prevezeno u mrtvačnicu Kasindol, a bit će obavljena obdukcija.

Iako nije evidentiran kao duševni bolesnik, Milanko se, prema nezvaničnim informacijama, još ratne 1993. liječio na Psihijatrijskoj klinici na Sokocu, a i u trenutku hapšenja jutros nije izgledao kao uračunljiv.

Policajci CJB Istočno Sarajevo su ga saslušali i on će danas biti predan Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, kao osumnjičeni za ovo ubistvo.