Brčko
0

Provalnik ranio policajca

FENA
Jutros oko 01,55 sati policijski službenik, koji je obavljao redovnu pozornu službu u naselju Novo Brčko, obavijestio je policiju da je došlo do aktiviranja protuprovalnog alarma na jednom trgovinskom objektu u ulici Biskupa Josipa Štadlera u Brčkom, te da se najvjerojatnije radi o kaznenom djelu provale u objekat.

Odmah po dojavi, a tragajući za nepoznatim izvršiteljem navedenog kaznenog djela, dva policijska službenika su na mjestu događaja zatekli osobu, za koje je postojala sumnja da se radi o izvršitelju toga djela, te je pokušali zaustaviti. U momentu dok su se policajci približavali toj osobi, ona je od sebe odbacila nepoznat predmet i iznenada uporabila vatreno oružje (pištolj) kojim je, iz neposredne blizine, teško ranila jednog policijskog službenika. I pored toga što su bili suočeni s neposrednom opasnošću za život, policijski službenici su nastavili sa službenim radnjama sprječavanja bjekstva te osobe, te uz uporabu fizičke snage, lišili je slobode i oduzeli vatreno oružje (za koje je naknadno utvrđeno da ga je ta osoba posjedovala nelegalno). Utvrđeno je da se radi o H. G. rođen 1974. godine u Beogradu, Republika Srbija, stalno nastanjenom u Brčkom, kriminalno aktivnoj osobi koja je u prethodnom razdoblju, prema policijskim evidencijama, više puta osuđivana za teška kaznena djela zloporabe droga, nedozvoljenog držanja oružja i krivotvorenja novca, nakon koji djela su protiv H.G. podnošena izvješća tužiteljstvu za izvršenje kaznenih djela protiv imovine i zloporabe droga.

Očevid je obavljen na mjestu događaja kojom prigodom je pronađen odbačeni predmet, a radilo se o opojnoj drogi heroin. Policija provodi kriminalističko tehničku obradu kako za osobu lišenu slobode tako i prikupljenih materijalnih dokaza, dok je o svemu upoznat i dežurni tužitelj Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Policije Brčko Distrikta.