Uhapšeno šest osoba
0

Pronađeno milion maraka ukradenih iz Komercijalne banke

SRNA
Komercijalna banka Banja Luka (Foto: SRNA)
(Foto: Fotoservis)
Banjalučka policija je uhapsila Sinišu Straživuka (43), Aljošu Galića (31), Milana Reljića (42), Đorđa Matića (27), Danijela Đurđevića (24) i Radenko Žutić (26), svi iz Banje Luke, osumnjičene za pljačku više od milion maraka iz Komercijalne banke u centru Banje Luke, saznaje Srna.

Izvor koji je želio da ostane anoniman rekao je da policija za sada pretpostavlja da su Straživuk, Galić, Reljić i Žutić glavni počinioci pljačke, dok su Matić i Đurđević bili njihovi pomagači.

U toku noći policija je pretresla više lokacija na području Banje Luke. Opljačkani novac pronađen je na području opštine Prijedoru u vozilu marke "Ford Escort" sive boje, bez registarskih oznaka.

Tokom pretresa policija je pronašla i veći dio predmeta koji su korišteni prilikom pljačke.

Vozilo u kojem je pronađen opljačkani novac trenutno se nalazi ispred zgrade Centra javne bezbjednosti Banja Luka i čuvaju ga pripadnici specijalne jedinice policije.

Načelnik Centra Darko Ćulum potvrdio je juče da je uhapšeno više osumnjičenih lica, ne navodeći njihova imena u cilju dalje istrage.

Komercijalna banka u Banjoj Luci opljačkana je u utorak ujutro, 19. aprila. Pljačkaši su se dovezli u bijelom kombiju obilježenim amblemom Agencije za obezbjeđenje imovine i lica "Alfa Security" i opljačkali banku za oko dva minuta. Razbojnici su u 7.41 sati došli pred ulaz u banku u Gospodskoj ulici, a objekat su napustili tačno u 7.43 sati.

Iz Komercijalne banke Banja Luka juče je saopšteno da su ukrali 1.033.000 KM.