Na osnovu snimka našeg čitatelja
0

VIDEO / Pronađeni pljačkaši koji su obili terenac u Sarajevu

Piše: N. J.
Sarajevska policija je identifikovala dvojicu pljačkaša koji su 24. juna na Alipašinom Polju razbili staklo na terencu SsangYong i iz njega uzeli torbu.

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo, radi se o Hajrudinu Harbašu, rođenom 1990. godine u Foči, nastanjenom u Sarajevu i Amaru Al Mansouru, rođenom 1988. u Sarajevu.

Pljačkaši su identifikovani i privedeni na saslušanje u policiju na osnovu snimka pljačke koji smo proslijedili MUP-u Kantona Sarajevo, a koji je načinio naš čitatelj. U policiji stoga ovaj slučaj vode kao jedan od onih koji su riješeni zahvaljujući saradnji s građanima.

Policija je izvještaj protiv Harbaša i Al Mansoura dostavila Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu 5. jula, a kako nam je potvrđeno u toj ustanovi, u toku je istraga protiv dvojice osumnjičenih za tešku krađu.

"MUP KS nam je dostavio svu potrebnu dokumentaciju u ovom slučaju. Nakon provedene istrage Tužilaštvo će protiv odgovornih poduzeti daljnje korake", rekla je za Sarajevo-x.com glasnogovornica Tužilaštva Jasmina Omićević.