Crna hronika
237

Pronađena plantaža marihuane u Travniku

Klix.ba
Službenici kriminalističke policije PU Travnik su, nakon prikupljenih saznanja da je osoba B.Č. iz Travnika, zasadila plantažu marihuane na području općine Travnik, pribavili naredbu za pretres od nadležnog suda.

Postupajući po naredbi, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog, te su pronađene 4 stabljike za koje se sumnja da je u pitanju marihuana prosječne visine oko 180 cm, gasni pištolj i mašinica za mljevenje marihuane, saopšteno je iz PU Travnik.

Po pronalasku navedene materije i predmeta, osumnjičeni je lišen slobode, te se nad njim provodi kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Današnja aktivnost je samo nastavak uspješnih aktivnosti MUP-a SBK Travnik na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga koja se kontinuirano provodi. Podsjećamo na zadnju uspješnu akciju prije desetak dana na području Busovače, kada je prilikom kontrole vozila osobe M.M. iz Kiseljaka pronađeno oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja je bila pripremljena za prodaju, da bi u pretresu kuće i objekta osumnjičenog pronađeno još 200 grama iste materije, vaga za precizno mjerenje i jedan pištolj. U narednom periodu nastavit će se sa intenzivnim aktivnostima na identifikovanju i dokumentovanju osoba koje se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, a građane molimo da nas o svakom eventualnom saznanju o ovoj štetnoj pojavi u svakom društvu obavijeste putem telefona 122 ili putem e-mail adrese: [email protected]. Garantujemo punu anonimnost svih građana koji nam dostave takva saznanja", navodi se u saopštenju.