Crna hronika
0

Pronađen nož kojim je ubijen mladić u Banjoj Luci

Piše: E. F.
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix)
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix)
Policija je danas tokom istrage pronašla nož kojim je osumnjičeni Anđelo Marković ubio devetnaestogodišnjeg Aleksandra Rolda potvrđeno je za Klix.ba u banjalučkoj policiji.

Kako nam je potvrdila i portparolka Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović policija, osim noža, pronašla i prikupila više dokaza koji će poslužiti kao dokazni materijal u krivičnom postupku.

Također, saslušan je određen broj svjedoka.

Podsjetimo, Aleksandar Rold (19) sinoć je oko 23.15 sati pronađen je mrtav na igralištu Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkom naselju Kočićev Vijenac.

Policiji je sve prijavila dežurna ekipa Hitne pomoći kazavši kako je beživotno tijelo mladića pronađeno u ulici Anđe Knežević u ovome gradu.

Naime, kako je utvrđeno, Marković je nasrnuo na Rolda te mu je nožem nanio višestruke ubodne rane u predjelu grudnog koša i abdomena od kojih je preminuo na mjestu.

Marković će, nakon završene kriminalističke obrade, kaže Markanovićeva, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo, večeras biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka na dalje postupanje.

Ona je naglasila da će obdukcija nastradalog mladića biti obavljena danas u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci.

Inače, Anđelo Marković je od ranije dobro poznat policiji i to po krivičnim djelima razbojništvo i teške krađe zbog čega su i izvještaji protiv njega u nekoliko navrata upućivani nadležnom tužilaštvu.