Crna bajramska hronika
0

Pronađen mrtav mladić, jedan upucan u noge, drugom slomljena rebra

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Bajramski mubarek dani u Sarajevu ponovo su obilježeni proslavom uz potoke alkohola i incidente koji su rezultirali smrtnih slučajem, ranjavanjem i teškim tjelesnim povredama. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), jedan mladić je poginuo, drugi je ranjen u noge, a trećem su slomljena rebra.

Incident u "Zmaju"

Prvi veći incident zabilježen je u 3.25 sati kada su iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavijestili MUP KS-a da su primljena dva pacijenta sa teškim tjelesnim povredama.

Kako je za Sarajevo-x.com rekao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, incident se desio ispred ugostiteljskog objekta "Zmaj" u ulici Put života, Novo Sarajevo.

Nakon ukazane prve pomoću, pacijenti su prebačeni na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gdje su zbrinuti.

"U 3.25 sati na Kliniku je dovezen Alen Hadžimuratović, koji ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice i ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice i lijevog skočnog zgloba. Osim toga, zadobio je ranu na glavi uslijed pada, a sumnja se na frakturu sljepočne kosti. Prebačen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", rekla je za naš portal Biljana Jandrića, glasnogovornica KCUS-a.

Pod utjecajem alkohola

Drugi pacijent je dovezen na KUM u 3.30. Radi se o Edisu Bandi, koji ima kontuzije po glavi o serijsku frakturu rebara na lijevoj strani. Prebačen je na Kliniku za torakalnu hirurgiju, gdje će mu biti ukazan pomoć.

Prema riječima Biljane Jandrić, oba mladića su bila pod utjecajem alkohola.

Drugi veći incident zabilježen je u 3.30 sati, kada je ženska osoba obavijestila MUP KS da se u Prvomajskoj ulici, u vozilu nalazi tijelo mrtvog muškarca.

Pripadnici MUP-a su izašli na mjesto događaja, ali nisu pronašli vozilo. U 3.50 službenici Hitne pomoći obavijestili su MUP KS, da su dva muškarca dovezla muškarca koji nije davao znakove živote.

"Ispred Hitne pomoći policajci su zatekli E.D. i E. A. iz Sarajeva, koji su dovezli H. A: (22) bez znakova života. Istragom će biti utvrđeno da li je riječ o ubistvu ili samoubistvu", rekao je Nefić za Sarajevo-x.com.

Prema informacijama iz KCUS-a, tokom noći zabilježen je veći broj pacijenata koji su primljeni zbog povreda nastalih u tučama i saobraćajnim nesrećama, kao i povećan broj pacijenata pod utjecajem alkohola.