Crna hronika
0

Pronađen arsenal oružja u kući u Uzarićima

FENA
Ilustracija
Ilustracija
Pretresom kuće K.K. (33) iz Uzarića, općina Široki Brijeg policija PU Široki Brijeg je pronašla čitav arsenal nedopuštenoga oružja, doznaje Fena iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Isti izvor navodi kako su u kući K. K. pronađene dvje rakete za ručni bacač s pripadajućim barutnim punjenjima, ručni bacač raketa, dvadesetak različitih ručnih bombi, te više od 2000 metaka raznih kalibra.

K.K. je naime 15. kolovoza, prema izjavama očevidaca, ispalio desetak metaka na vozilo "mercedes" njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao I.M. (27), a koje je sletjelo s ceste na putu Uzarići-Široki Brijeg.

Po dolasku na lice mjesta, policija je utvrdila i da je K. K u pijanom stanju te ga privela na saslušanje, a jučer je temeljem naloga Općinskoga suda pretražila njegovu kuću. Tom prilikom pronađena su navedena nedopuštena sredstva koja su privremeno i oduzeta.

Nakon kompletiranja dokumentacije, PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv K. K. zbog osnovane sumnje da je ispalio deset hitaca u vozilo marke "mercedes" , kao i zbog osnovane sumnje da je neovlašteno držao gore navedeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari, čime je počinio kazneno djelo.