Četvrta gimnazija Sarajevo
1

Profesor suspendovan zbog napastvovanja učenice

Piše: N. J.
Profesor geografije u sarajevskoj Četvrtoj gimnaziji Šefik Ćorić suspendovan je nakon što ga je učenica trećeg razreda ove škole prijavila za seksualno napastvovanje, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u IV Gimnaziji.

Slučaj se, prema navodima učenice, dogodio 1. decembra u kabinetu geografije, gdje je djevojčicu, prema njenoj izjavi, profesor zadržao nasamo, a potom je naparfemisao po vratu i rukom joj miris razmazao po grudima. Osim ovog puta, profesor je ovoj učenici, kako je sama izjavila, još u dva navrata prišao na neprimjeren način i dodirivao je po tijelu. Profesor je negirao ove navode.

Rukovodstvo škole je o svemu obavijestilo policiju i Ministarstvo obrazovanja KS te je formirana i posebna komisija koja se bavi ovim slučajem, dok policija provodi istragu.

Iz Ministarstva obrazovanja KS su poručili da očekuju detaljnu istragu naglašavajući kako zastupaju politiku "nulte tolerancije" u ovakvim slučajevima. To znači da za profesora Ćorića, dokažu li se navodi protiv njega, u školama i obrazovnom sistemu Kantona Sarajevo neće biti mjesta.