Nakon nesreće na Skenderiji
7

Produžen pritvor Mirsadu Subašiću

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vrhovni sud Federacije BiH produžio je, za dodatnih mjesec dana, pritvor Mirsadu Subašiću, koji je 26. maja prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Zlatan Handžić, a teško povrijeđena državljanka Španije Sonia Montero-Galvez.

"Ranije određeni pritvor je Subašiću isticao 26. augusta, no Vrhovni sud FBiH je 24. augusta donio odluku da mu produži pritvor za dodatnih mjesec dana, odnosno do 26. septembra. Vrhovni sud je donio takvu odluku budući da se za ovo krivično djelo može izreći kazna od deset godina zatvora, ali i duža, s obzirom na smrtnu posljedicu i okolnosti pod kojima je to djelo počinjeno.

Subašića se sumnjiči da je, vozeći 140 km/h, pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, na jednoj od najprometnijih raskrsnica u centru grada, prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Zlatan Handžić, a teško povrijeđena državljanka Španije Sonia Montero-Galvez. Stoga se smatra da je osumnjičeni pokazao naročitu bezobzirnost čineći ovo krivično djelo“, rekao je za Klix.ba sekretar Kantonalnog suda u Sarajevu Slobodan Nikolić.

On je dodao kako je dodatni razlog za produženje pritvora bila činjenica da bi Subašić na slobodi predstavljao stvarnu prijetnju javnom redu i miru.