Crna hronika
0

Produžen pritvor Kodžagi, te Vantiću, Sirovini i njihovim saradnicima

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski sud u Tuzli produžio je danas na tri mjeseca istražni pritvor Emiru Kodžagi (41), zvanom Kodžo, koji je pod sumnjom da se neovlašteno bavio proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Kantonalni sud u Tuzli je također za tri mjeseca produžio pritvor Osmanu Vantiću (30), zvanom Lage i Ademu Sirovini (31), te njihovim bliskim saradnicima koji su uhapšeni u opsežnoj akciji MUP-a TK 5. augusta.

Kodžaga se sumnjiči da je od marta do maja 2013. godine samostalno nabavljao i prodavao marihuanu i heroin. Grupa Adema Sirovine sumnjiči se da je u period februar - august 2013. godine nabavljala i prodavala herion, dok se Vantićeva grupa sumnjiči da je trgovala marihuanom od januara do augusta 2013. godine.

U opsežnoj akciji MUP-a TK uhapšeni su još i Semir Mašić (32), Mirza Subašić (29), Adis Mujkanović (31), Edis Hasić (26), Vehid Fejzić (27), Emir Cipurković (22), Ardian Krilić (19), Boris Nikolić (24), Omar Hasanagić (20), Nermin Mehić (29), Emir Delić (23), Ahmet Bajramović (26), Edin Trubljanin (26), Zoran Đukanović (26), Emir Džindo (26)…

Neki od njih su pušteni na slobodu, ali su se dužni javljati službenim osobama. Inače, službenici MUP-a TK i pripadnici SIPA-e su od 20. jula do 5. augusta uhapsili 52 osobe koje su se dovodile u vezu s narko grupama.