Crna hronika
0

Prodao auto "rent a cara" i lagao da je ukradeno

FENA
Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - lažno prijavljivanje, nadležnom tužilaštvu predati D.V. (1981.), nastanjenog u Bijeljini, zbog postojanja osnovane sumnje da je lažno prijavio krađu vozila.

Policijskoj stanici Sokolac je jučer oko 19.00 sati R.A. je prijavio da mu se u mjestu Ravna Romanija obratila nepoznata muška osoba svezanih ruku i saopćila da mu je, uz prijetnju oružjem, otuđeno vozilo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici krimpolicije izašli su na lice mjesta te tokom obavljanja informativnog razgovora došli do saznanja da se radi o D.V.

On je rekao da je u vozilu "reno laguna", koje je iznajmio od "rent a car" agencije "Rover" u Banjoj Luci, putovao iz Mostara prema Bijeljini, te da je u mjestu Ljubogošta u vozilo primio dva nepoznata muškarca koji su stopirali. Prema njegovoj izjavi, dolaskom u mjesto Ravna Romanija, oni su mu uz upotrebu pištolja naredili da stane, a zatim mu vezali ruke užetom za šlepanje i ostavili na cesti.

Operativnim radom na terenu, pripadnici krimpolicije su došli do saznanja da je D.V. lažno prijavio krivično djelo te su ga istog dana oko 23.30 sati lišili slobode.

U toku kriminalističke obrade, D.V. je priznao da je djelo lažno prijavio i naveo da je 19. januara navedeno vozilo prodao na teritoriji Republike Srbije, a da je narednog dana isto trebao vratiti u agenciju.

Također je priznao da je angažovao Z.R. koji ga je dovezao na područje Ravne Romanije i svezao užetom.

U saradnji sa CJB Bijeljina, protiv D.V., nadležnom tužilaštvu bit će podnesen izvještaj i za krivično djelo krađa, saopćio je Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.