Zenica
0

Privedene tri osobe osumnjičene za razbojništvo

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je u nedjelju popodne da su pripadnici Jedinice za podršku ovog MUP-a tokom jutarnjih sati u selu Živkovići slobode lišili tri muškarca.

Oni su osumnjičeni da su noć ranije, uz upotrebu vatrenog oružja i potkapama na glavama izvršili krivično djelo razbojništvo nad supružnicima Š. Č. i M. Č. iz Živkovića.

Tom prilikom razbojnici su nanaijeli lakše tjelesne povrede Š. Č., a iz kuće su otuđili novac u iznosu od 5.000 eura i 4.500 KM.

“U potrazi za razbojnicima angažovane sve raspoložive policijske snage kao i službenici Jedinice za podršku sa psima tragačima. Nakon višesatne potrage u noćnim satima, pri veoma teškim vremenskim prilikama pogoršanim jakim snježnim padavinama i niskim temperaturama, u jutarnjim satima na navedenom lokalitetu su lišena slobode tri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. One su zadržane u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I. i nad njima je zavedena kriminalistička obrada”, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.