Krenulo sarajevsku policiju
0

FOTO / Privedene još četiri osobe zbog dilanja "trave"

Piše: N. J.
Pripadnici Odjela za borbu protiv droge MUP-a Kantona Sarajevo u utorak su priveli četiri osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge, dok se jedna od njih sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja.
Detalj s pres-konferencije u MUP-u KS (Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com)
Detalj s pres-konferencije u MUP-u KS (Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com)
Uz ostalo će zbog nedozvoljenog držanja oružja, dakle, odgovarati 25-godišnji Emir Nezirović, a još su privedeni Adis Selmani rođen 1987. u Gostivaru, Anis Hodžić (1987) i Aleksandar Milošević (1986), svi nastanjeni u Sarajevu.

Pretresom osumnjičenih i objekata koje su koristili na području Novog Sarajeva, kako je istaknuto na pres-konferenciji u MUP-u KS, pronađeni su više od 3,5 kilograma marihuane, novac od prodaje droge (2.500 KM, 670 eura i 100 dolara), devet mobitela, pištolj, te 330 komada municije.

Također, policija je radi vještačenja oduzela i Škodu Octaviju koju su koristili osumnjičeni. Milošević je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu, dok su preostala trojica predani Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Osim droge zaplijenjeni pištolj, novac, mobiteli... (Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com)
Osim droge zaplijenjeni pištolj, novac, mobiteli... (Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com)
Ovo je druga uspješna akcija Odjela u nekoliko dana. Proteklog vikenda su zaplijenili 11,5 kilograma marihuane i lišili slobode šest osoba, od kojih su dvije puštene nakon saslušanja u policiji, a četiri su pritvorene do 11. septembra. Ove dvije grupe, kako je istaknuo načelnik Odjela Adil Mulić, nisu direktno povezane.