Crna hronika
11

Privedene dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Senida Kulačića

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon sinoćnjeg teškog ranjavanja mladića Senida Kulačića, koji je usljed povrede preminuo neposredno nakon što je u nesvjesnom stanju dovezen na odjel Urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, policijski istražitelji još tragaju za činjenicama vezanim za ovaj događaj.

Kako saznaje Fena, inspektori Kriminalističke policije Policijske uprave I priveli su i saslušavaju dvije osobe, koje se mogu dovesti u vezu sa ranjavanjem mladića hladnim oružjem u predjelu desne natkoljenice, nakon čega ostavljen u ulici Fra Grge Martića, gdje je izgubio veliku količinu krvi.

Prema službenoj informaciji, istražni tim traga za još dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa dešavanjima oko ranjavanja preminulog Senida Kulačića.

S obzirom da istražni tim nije završio sve aktivnosti, jer se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog slučaja, u Kantonalnom tužilaštvu ZDK još nemaju detaljne informacije o ovom događaju, jer se utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog slučaja.

"Dežurni kantonalni tužitelj je nakon prijave slučaja izašao na lice mjesta i zajedno sa ovlaštenim službenicima MUP-a ZDK obavio uviđaj. Još se utvrđuju sve činjenice i okolnosti, a dežurni tužitelj će izdati nalog za obdukciju tijela preminule osobe", izjavila je Feni glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva ZDK Mirna Poljac.

Istražni timovi policije MUP-a ZDK proširili su istražne radnje i potragu za još dvije osobe, nakon čega će imati više činjenica vezanih za ovaj slučaj sa smrtnim ishodom.