Crna hronika
1

Pritvor za Senahida Ahmetspahića zbog napada na službenu osobu

FENA
Živinice
Živinice
Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Živinice prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Senahida Ahmetspahića (42), s područja Općine Kladanj, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postoji osnovana sumnja da je Ahmetspahić 1. februara 2014. godine u ranim jutarnjim satima u alkoholiziranom stanju ispred ugostiteljskog objekta u Stuparima kod Kladnja iz automatske puške ispalio veći broj hitaca u zrak.

Poslije toga je sa prijateljem sjeo u automobil i u mjestu Breteljevići te se nije zaustavio na znak policijskog službenika za obavezno zaustavljanje. Kada je stao, izašao je iz automobila sa uperenom puškom u pravcu dva policajca PS Kladanj koji su bili u automobilu, prijetio da će pucati u njih, prišao im i jednog policajca izvukao iz automobila.

Policajac je nakon izlaska iz vozila uspio savladati osumnjičenog i lišiti ga slobode. Pripadnici PU Živinice su izvršili kriminalističku obradu te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Ahmetspahića.

Istraga je u toku, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog Kantona.