Pucnjava u Tuzli
0

Pritvor za Asima Kučevića i zaštitare u diskoteci "Roma"

FENA
Foto: TVTK
Foto: TVTK
Tužilac Kantonalnog tužiteljstva u Tuzli Emir Ibrahimović danas je Općinskom sudu u Tuzli predložio mjeru pritvora za pet osoba koja se dovode u vezu sa neredima i pucnjavom koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju u Bankerovoj ulici u Tuzli, na parkingu u blizini popularne diskoteke „Roma“.

Ranije je javljeno da je policija uhapsila Asima Kučevića, vlasnika diskoteke "Roma" inače brata Tasima Kučevića i još pet osoba, koje se dovode u vezu s nedjeljnom pucnjavom u centru Tuzle. Hapšenje je uslijedilo nakon pozitivnih rezultata parafinske rukavice koja je rađena nad obezbjeđenjem i vlasnikom "Rome".

Predmetni tužilac Emir Ibrahimović podnio je prijedlog za određenje pritvora za ove osobe.

Podsjećamo, sukob je te noći eskalirao na obližnjem parkingu prilikom čega je korišteno i vatereno oružje. Dvije povrijeđene osobe se još uvijek nalaze U Kliničkom centru u Tuzli te se očekuje njihovo skorašnje ispitivanje u Tužilaštvu nakon čega će tužitelj i u odnosu na te osobe zauzeti stav u pogledu eventualnog stavljanja zahtjeva za određivanje pritvora.

Privedene osobe sumnjiče se za izvršenje dva krivična djela i to izazivanje opšte opasnosti u sticajem sa krivičnim djelom nanošenje lakših tjelesnih povreda. Nakon davanja iskaza u Tužilaštvu jedna osoba je puštena na slobodu.