Tuzla
0

Pritvor trojici Barčića zbog sumnje da su silovali staricu

Piše: D. Brkić
Kantonalni sud u Tuzli
Kantonalni sud u Tuzli
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzla Kantonalni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Eldina Barčića (22), Izudina Barčića (22) i Eldara Barčića (19), zbog sumnje da su u utorak oko ponoći silovali 82-godišnju staricu Dž.B. u njenoj kući u Gornjim Petrovicama kod Kalesije.

"Postoji osnovana sumnja da su trojica mladića u ranim jutarnjim satima 13. jula 2011. godine u alkoholiziranom stanju došli do trošne kućice u kojoj starica živi, otvorili ulazna vrata i imali spolne odnose sa oštećenom koja je bila nesposobna da pruži bilo kakav otpor", navodi se u službenom saopštenju Kantonalnog tužilaštva.

Ovlaštena službena lica PU Kalesija su osumnjičene lišili slobode, izvršena je kriminalistička obrada nad njima, te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i jučer popodne ispitao osumnjičene. Osumnjičeni u svojoj izjavi negiraju upotrebu bilo kakve sile pri seksualnom odnosu.

U narednom periodu će se izvršiti sva potrebna vještačenja i poduzeće se sve potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile okolnosti događaja, stoji u saopštenju.