Crna hronika
1

Pripreman atentat na načelnika Sanskog Mosta

SRNA
Mustafa Avdagić
Mustafa Avdagić
Na načelnika općine Sanski Most Mustafu Avdagića pripreman je atentat, zbog čega je policija sinoć privela Predraga Ćurguza iz Ljubije kod Prijedora i Dejana Kalacuna iz Tomine kod Sanskog Mosta.

Kantonalna tužiteljica Sadeta Muhić iz Odjeljenja Tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Sanskom Mostu rekla je da je privedena osoba čiji su inicijali D.K. (29) iz ovog grada, zbog dojave da je pripremala ugrožavanje bezbjednosti jedne osobe iz Sanskog Mosta.

"Da bismo to spriječili, radimo na provjerama i utvrđivanju ozbiljnosti namjera", istakla je Muhić, koja je u prostorijama Treće policijske uprave ispitala osumnjičenog. Ona je potvrdila da je obavila i informativni razgovor sa osobom inicijala P.Ć.

Ćurguz je, navodno, osumnjičen da je učestvovao u pripremi postavljanja eksplozivne naprave pod Avdagićevo privatno ili službeno vozilo.

Prema nezvaničnim infomacijama, Ćurguz je priznao da je dobio ovaj zadatak od Kalacuna.

Bojan Kalacun je sin Đure Kalacuna, bivšeg državnog službenika u Općini Sanski Most koji je umro prije 15-ak dana, a kojeg je Avdagić smijenio s pozicije šefa Službe za urbanizam.