Crna hronika
4

Pripadnici MUP-a RS privedeni na razgovore zbog pljačke 600.000 KM

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Vlada podržava činjenicu da svi organi za sprovođenje zakona izvršavaju svoje obaveze, te da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ to radi, i uobičajeno, i kada je riječ o sopstvenoj strukturi.

Komentarišući ranije objavljene informacije da MUP provjerava da li su pojedini pripadnici ovog ministarstva umiješani u pljačku blinidiranog vozila Sector securityija u septembru prošle godine, Cvijanovićeva je rekla da je riječ o privođenju na razgovore.

"Ljudi su privedeni na razgovore, skupljaju se određene informacije i sprovode sve operativne radnje da bi se znalo da li postoji opravdana sumnja", rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci.

U MUP-u RS Srni je ranije rečeno da se sprovode određene radnje i da danas, najvjerovatnije, neće biti više informacija o ovom slučaju.

Riječ je o pljački koja se dogodila 22. septembra prošle godine na auto-putu Banja luka-Gradiška u mjestu Cerovljani. U pljački je ukradeno 600.000 KM Unicredit banke, a novac je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.