Trebinje
0

Pripadnici GP-a pronašli 41,2 kg marihuane

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje jučer su (29. 07. 2009. godine) u 18:50 sati, u graničnom pojasu u rejonu graničnog prijelaza Deleuša spriječili krijumčarenje 41,277 kilogram opojne droge koja svojim mirisom i izgledom asocira na marihuanu, što je potvrđeno i preliminarnim vještačenjem.

Na spomenutom mjestu, sakrivene u grmlju, službenici GP-a otkrili su dva kofera i jedan manji ranac u kojima se nalazilo ukupno 40 vakumiranih pakovanja biljne materije koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, i to na udaljenosti od oko pet metara od magistralnog puta Bileća – Nikšić, a na udaljenosti oko 300 metara od GP Deleuša.

Daljim radom i obilaskom mjesta događaja nađeni su tragovi koji ukazuju da su koferi sa biljnom materijom prenijeti pješice preko granične linije iz pravca teritorije Crne Gore do mjesta na kojem su otkriveni.

Tokom uviđaja je utvrđeno da se u jednom koferu nalazilo 19 pakovanja, u drugom 17 pakovanja sporne biljne materije, dok su u rancu bila četiri pakovanja, kao i određeni odjevni predmeti. Nađeni su i drugi tragovi za koje se sumnja da potiču od izvršioca ovog krivičnog djela, koji su izuzeti uz pomoć službenika kriminalističke tehnike CJB Trebinje (MUP RS).

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.