Crna hronika
0

Prijetio policajcu da će "zajedno otići u smrt"

FENA
Granična policija (Foto: Arhiv)
Granična policija (Foto: Arhiv)
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Vjekoslava Šalića zvanog Vejko, rođenog 12. 07. 1974. godine u Rogatici, nastanjenog u Zvorniku, ranije osuđivanog, državljanina BiH koji se tereti da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Optužnica tereti Vjekoslava Šalića da je 28. 07. 2013. godine oko 15.10 sati, na MGP Šepak, općina Zvornik na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, upravljajući putničkim motornim vozilom marke Opel Corsa iz pravca Republike Srbije, propustio da se na zahtjev ovlaštenih službenih osoba koje vrše kontrolu ulaza i izlaza putničkih vozila, osoba i robe, povinuje naređenju istih radi vršenja službenih radnji u okviru njihovih ovlaštenja te naprotiv, prijetnjom da će neposredno upotrijebiti silu, spriječio navedene ovlaštene službene osobe u institucijama BiH u vršenju službene radnje.

U optužnici se navodi da optuženi prilikom kontrole nije pristao da izađe iz vozila i predoči dokumentaciju policajcu koji je regulisao saobraćaj i vršio provjeru identiteta, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

Navodi se da je optuženi startovao vozilo dok se jedan od policajaca nalazio u istom, te nedaleko od graničnog prelaza gdje se u blizini nalazila benzinska pumpa, zaustavio vozilo, policajcu naredio da izađe iz vozila ili će u protivnom udariti vozilom u benzinsku pumpu i zajedno s njim otići u smrt. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.