Priveden 'internet samoubica'
0

Prijetio da će se raznijeti eksplozivom

Sarajevo-x.com
Danijal Hrnjić, 32-godišnji mladić iz Donjeg Vakufa u subotu je priveden u Policijsku stanicu u Donjem Vakufu nakon što je na bh. oglasniku <a href="http://www.market.ba">Market.ba</a> prijetio da će se raznijeti eksplozivom.

U Uredu za odnose sa javnošću MUP-a Srednjebosanskog kantona potvrđeno nam je da je Hrnjić lišen slobode jer je na internet stranici prijetio da će izvršiti samoubistvo, a u pritvoru je zadržan 24 sata.

"Navedeni je također uputio prijetnje javnom tužiocu Srednjebosanskog kantona, službenicima Policijske stanice Donji Vakuf i službenicima Procredit banke. Policija prilikom pretresa njegove kuće nije pronašla predmete koji bi upućivali na izvršenje upućenih prijetnji", potvrdili su za Sarajevo-x.com u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona.

Hrnjić koji tvrdi da je 60-postotni ratni vojni invalid, optužuje državne institucije jer je prevarom bio prisiljen da vraća dva kredita mikrokreditnim organizacijama, a koje navodno nikada nije podigao.

Pod pseudonimom ramzes2009 Hrnjić se ranije na internetu oglasio sa ponudom da prodaje bubreg u cilju rješavanja spora sa policijom i odlaska u inostranstvo.

U posljednjem oglasu, on traži hitno advokata "koji smije i hoće da ga zastupa protiv mikrokreditne organizacije, protiv koje ima sve moguće i nemoguće dokaze, kako pismene tako i materijalne".