Crna hronika
0

Prijedor: Utopio se maloljetnik

SRNA
Rijeka Sana u Prijedoru
Rijeka Sana u Prijedoru
Sedamnaestogodišnji I.R. iz Rizvanovića utopio se danas u Sani, rekla je Srni patolog prijedorske Opšte bolnice Nikolina Balaban.

"U pitanju je zadesna smrt koja je nastupila oko 17.30 časova, a prije izvlačenja iz vode mladić je bio mrtav u vodi od 15 do 30 minuta", rekla je Balabanova Srni.

Ona je dodala da se maloljetnik utopio na mjestu gdje je Sana duboka šest do sedam metara i da ga prijatelj D. K, sa kojim je došao na kupanje, nakon što je I. R. potonuo, nije mogao naći upravo zbog tako velike dubine.  

Njih dvojica su na motoru došli na ovo kupalište u Sredicama, u Mjesnoj zajednici Bišćani, a pretpostavlja se da nisu dobro poznavali teren niti dubinu vode, za koju mještani tvrde da dostiže i do 10 metara i da je najdublja u cijelom toku Sane. 

Kada su mještani okupljeni na obali vidjeli da ni D. K. nije uspio pronaći davljenika, pozvali su mještanina Suada Kadirića koji je nakon više urona pronašao mladićevo tijelo, uhvatio ga za šorc i izvukao na obalu.  

Ovo je drugi slučaj utapanja kupača u ovoj kupališnoj sezoni. Prije dva dana na kupalištu kod Gradskog mosta utopio se Jovo Lakić /84/ iz Ljubije.