Crna hronika
59

Prijedor: Nekoliko osoba s fantomkama pucalo na radnike na održavanju puta

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na regionalnom putu Marićka-Rakelići u mjestu Tadići kod Prijedora, došlo je do pucnjave kada su tri osobe iz prevrnutog terenca, pod fantomkama, pucale na radnike na održavanju puta, potvrdila je za Klix.ba Marija Matić, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Naime, mještani sela Rakelići su radili na održavanju puta, kada je na njih naletio džip koji se zbog neprilagođene brzine zapalio. Kada su radnici pritekli u pomoć, tri osobe su pucale na njih.

Do pucnjave je došlo u zaseoku Tadići kod sela Rakelići u Prijedoru, a prema nezvaničnim informacijama, osobe koje su pucale pobjegle su u obližnju šumu.

Kako je za portal Klix.ba kazao Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog Kantona, policijska patrola MUP-a USK je na terenu, kako bi službenici spriječili eventualni prolazak počinilaca ovog događaj da dalje nastave put.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor kazali su nam da je njihovo vozilo upućeno na mjesto nesreće oko 11:25 sati, zbog dojave o požaru na automobilu.

Policiji u Prijedoru danas je prijavljeno da je na regionalnom putu Marićka-Rakelići u mjestu Tadići došlo do slijetanja vozila s puta, a da su iz tog vozila izašla tri naoružana lica maskirana fantomkama.

Slučaj je policiji prijavljen oko 11:00 sati.

Pripadnici CJB Prijedor intenzivno tragaju za tri osobe koje su pucale na mještane, a na terenu su sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske.