Hronika nasilja u Sarajevu
0

Prijavio da su ga istukli radnici "Konzuma"

FENA
U CUM Bolnice Koševo u subotu u 10.45 sati za ljekarsku pomoć obratio se R. M., rođen 1971. godine, iz Sarajeva, kod kojega je konstatovano da je zadobio tešku ozljedu (lom sedmog rebra).

Imenovani je izjavio da su mu navedenu povredu nanijeli radnici prodavnice "Konzum" u ulici Kranjčevićeva broj 25, općina Centar, te je isti službenicima policije i osobno pokazao radnike koji su mu nanijeli ozljedu.

U prostorije Prve PU pozvani su R. A., rođen 1983. godine, iz Sarajeva i R. E., rođen 1981. godine, iz Sarajeva, uposlenici navedene prodavnice koji su kriminalistički obrađeni, a od njih su uzete i pismene izjave u svojstvu osumnjičenih.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je naložio da se kompletan prikupljani materijal Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo dostavi redovnim putem.

OTELI ŽENI 100 KM I MOBITEL

U Humskoj ulici bb, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 20.30 sati, dvije NN osobe, uz prijetnju nožem, izvršile su krivično djelo iz člana 289 KZ-a FBiH (Razbojništvo), a na štetu Č. J., rođene 1979. godine, iz Sarajeva i tom prilikom od nje otuđili 100 KM i mobilni telefon. Nakon toga NN izvršioci su se udaljili s lica mjesta u nepoznatom pravcu.

UHAPŠEN ZBOG SUMNJE DA POSJEDUJE DROGU

Službenici Treće PU u subotu u 21.30 sati lišili su slobode L. A., rođenog 1981 godine u Novom Pazaru, nastanjenog u Sarajevu, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239 KZ-a FBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Nakon kriminalističke obrade istog dana u 23.40 sati L.A. je pušten iz prostorija Treće PU.

LIŠENI SLOBODE ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Službenici Pete PU - PS Ilijaš u subotu u 21.30 sati lišili su slobode Đ. D., rođenog 1990. godine iz Zenice i M. K., rođenog 1991. godine iz Vogošće, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 362 KZ-a FBiH (Nasilničko ponašanje) izvršeno na štetu Š. H. iz Ilijaša. Nakon kriminalističke obrade u 23.55 sati predati su u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

URUČENO 213 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 213 prekršajnih naloga za lakše prekršaje i upozorili 113 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 28 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 15 osoba bez položenog vozačkog ispita, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz MUP-a KS-a.