Crna hronika
0

Prijava protiv pet osoba zbog nedozvoljenog držanja oružja

SRNA
Federalna Uprava policije podnijela je Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli izvještaj protiv pet osoba zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Riječ je o osobama iz Tuzle čiji su inicijali E.J, A.A, S.R, J.Č. i E.H, saopšteno je iz federalne Uprave policije.

Istražioci federalne Uprave policije su, na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Tuzli, tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi E.J. pronašli veću količinu naoružanja i eksplozivnih materija. 

Pronađeni su automatska puška sa preklopnim kundakom i dva okvira sa 46 komada municije, ručno pravljena puška, više tipova pištolja sa prigušivačima i mecima, pvc obloge za rukohvat pištolja, ručna odbrambena bomba, te futrola sa detonirajućom inicijalnom kapislom za bombu.

Zaplijenjeni su i tijelo ručne bombe bez kašike, 624 komada puščane municije, 67 komada municije nepoznatog kalibra, dva okvira za automatsku pušku sa 61 metkom, 12 komada municije za lovačku pušku, kolska radio stanica, tri ''fantomke'', jedan bajonet i jedan motocikl. 

Svi predmeti naoružanja i eksplozivnih materija balistički i daktiloskopski su vještačeni u Centru za forenzičku i informatičku podršku federalne Uprave policije.