Crna hronika
0

Prevarom do novca

FENA
Pripadnici policijske stanice Teslić lišili su slobode Z .Ž. (1981.) iz Bosanskog Broda zbog osnova sumnje da je u Tesliću izvršio više krivičnih djela prevare.

Prijavljeni je došavši u DOO „Eling inženjering“ Teslić sekretarici u preduzeću lažno se predstavio kao fudbaler FK „Proleter“ Teslić i predstavnik humanitarne organizacije koja vodi akciju „Sportom protiv droge“ i zatražio pomoć od 300 KM na ime štampanja promotivnog materijala, nudeći zauzvrat trenirke s natpisom preduzeća. Nakon konsultacije s direktorom preduzeća, sekretarica je izvršila isplatu traženog iznosa, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Tokom kriminalističke obrade nad uhapšenim, utvrđeno je da je Z.Ž. u toku dana na isti način prevarom dobio 300 KM i od Doma zdravlja Teslić i 150 eura iz preduzeća AD „4. septembar“ Teslić, a da je u prethodnih mjesec dana na isti način prevarom dobio po 300 KM od preduzeća STR „Antena Mont“ i Veterinarske stanice Teslić.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, Z.Ž. je uz saglasnost tužioca pušten na slobodu i protiv njega Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima prevare.