Crna hronika
68

Pretučen zaštitar u Sarajevu nakon što je uhvatio lopova

Piše: E. F.
U ulici Put života bb brutalno je pretučen zaštitar A.M., a oko 16 sati on je prebačen na KUM Kliničkog centra u Sarajevu, gdje je u toku dijagnostika njegovih povreda.
Mjesto tuče (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mjesto tuče (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Nezvanično saznajemo da je zaštitara napalo više osoba nakon što je uhvatio lopova.

Navodno, lopov je pokušao krasti u nekadašnjem Mercatoru na Socijalnom. Tačnije, u prodavnici Intersport je ukrao jaknu. Zaštitar ga je uočio, a kada je lopov počeo bježati zaštitar je krenuo za njim. Dostigao ga je u neposrednoj blizni objekta.

Mjesto tuče (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mjesto tuče (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Međutim, tada su lopovu u pomoć pritrčale još dvije osobe izudaravši zaštitara, a koje su ga čekale u automobilu koji je bio parkiran u blizini. Nakon što su ga oborili na tlo, lopovi su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Povrijeđeni zaštitar je ubrzo prebačen na KUM Kliničkog centra u Sarajevu gdje je zadržan na opservaciji ali i dodatnim pretragama.

Kompanija Securitas čiji je zaposlenik povrijeđeni zaštitar, saopćili su danas kako je njihov radnik lakše povrijeđen.

"Danas je napadnut zaštitar Securitasa A.M. od strane više NN lica, koja su mu tom prilikom nanijela lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviještena nadležna policijska uprava, kojoj su dostavljeni svi podaci kojima smo raspolagali i čiji službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije NN lica - kazala je Daniela Gogić, direktorica marketinga i komunikacija Securitasa.

U Operativnom centru MUP-a KS su nam kazali kako rade na rasvjetljavanju cijeloga događaja.