Pljačke u Mostaru i I. Sarajevu
0

Prepoznajete li ove mladiće?

Sarajevo-x.com
Foto: CJB Istočno Sarajevo
Foto: CJB Istočno Sarajevo
Saradnjom Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajeva sa MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona utvrđeno je da su isti razbojnici u protekla tri dana opljačkali benzinske pumpe "Ruding" i "Mandić petrol" u I. Sarajevu, te pumpu "Ina" u Mostaru.

Pumpu "Ruding" u Istočnom Sarajevu opljačkalo je 28. januara oko ponoći pet nepoznatih nemaskiranih muškaraca uz prijetnju da će upotrijebiti nož. Od dva radnika su otuđili 2.000 KM.

Pumpa "Mandić petrol", također u I. Sarajevu, opljačana je dan poslije oko 22 sata, kada su četiri osobe na isti način napale radnika i otuđile 350 KM.

U subotu, 30. januara, ista pljačka dogodila se u Mostaru oko 3.00 sata ujutro u objektu benzinske pumpe "Ina", a nadzorne kamere snimile su počinioce čija lica se jasno mogu vidjeti.

Policija poziva sve građane koji mogu pomoći u identifikaciji pljačkaša da se jave najbližoj policijskoj stanici ili pozovu besplatni policijski broj 122.

Razbojnici su pri pljačkama koristili isto vozilo marke "Golf 4", tamno zelene boje, bez registarskih oznaka, saopštili su iz CJB Istočno Sarajevo te nam poslali ove fotografije.