Crna hronika
83

Prepoznajete li kradljivca koji je obio automobil na Koševu?

Piše: E. F.
U neposrednoj blizini vrtića Iskrica u ulici Patriotske lige, općina Centar, jučer je obijen automobil Fiat Punto iz kojeg je ukraden MP3 player. Igrom slučaja, kradljivac je uhvaćen na djelu, a njegovo udaljavanje sa mjesta krađe, kako tvrdi vlasnik automobila, snimio je očevidac.

Sanel Prazina, vlasnik obijenog automobila, za Klix.ba je kazao da se krađa desila u prijepodnevnim satima, a njega je o svemu obavijestio susjed koji je snimio kradljivca.

"Lopov je najprije razbio prozor na mom automobilu, a zatim ukrao mp3 player koji je bio u autu i neke sitnice iz kasete. Sve je vidio komšija koji se našao na balkonu prekoputa mjesta na kojemu je bio parkiran moj automobil. Odmah je pozvao policiju, ali je i gađao lopova jajima kako bi ga pokušao zaplašiti, no nije mu uspjelo. Zatim je dohvatio telefon i snimio lopova te meni, ali i policiji, proslijedio snimak", tvrdi Prazina.

Policija je ubrzo došla na mjesto događaja, izvršila uviđaj te obavila razgovor sa oštećenim i očevicem koji je predao snimak koji je načinio, a na kojem je, kako tvrdi, kradljivac.

"Kako su mi kazali u policiji, sumnjivac je vjerovatno osoba poznata po činjenu krivičnih djela", kazao nam je Prazina.

Prazina apeluje na čitatelje da ukoliko poznaju osobu sa snimka o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.