Crna hronika
0

Preminuo taksista koji je ubio vlasnika firme "Euro taxi"

Piše: D. Brkić
Sedam dana nakon krvavog pohoda u kojem je ubio Elvira Tirića, a teško ranio njegovu suprugu Eldinu Omerćajić, Nusret Jahić iz Tuzle izgubio je posljednju životnu bitku. Riječ je o nekadašnjem uposleniku preduzeća "Euro taxi", koji je nakon dobijenog otkaza u firmi odlučio uzeti pravdu u svoje ruke.

Jahić je 29. marta došao do porodične kuće Elvira Tirića u Fočanskoj ulici. Svog nekadašnjeg poslodavca je zatekao u radionici i odmah ispalio tri hica u njegovo tijelo te ga ubio na mjestu događaja. Potom je radionicu polio benzinom i zapalio, a opekotine u radionici je zadobio radnik H.K.

Nakon svirepog ubistva Jahić se popeo u Tirićevu kuću gdje je pucao u njegovu suprugu Eldinu. Povrijeđena žena je prevezena na UKC Tuzla, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć.

Nakon pucanja u suprugu Elvira Tirića, ispred kuće je pucao i sebi u usta, a od zadobijenih povreda preminuo je sedam dana kasnije na UKC Tuzla.

Nakon nezapamćenog zločina špekulisalo se o motivima koji su rukovodili Jahića da krene u krvavi pohod. Navodno je dobio otkaz zbog dolaska na posao u alkoholisanom stanju, a uposlenici "Euro taxija" tvrde kako je na listi za odstrel imao još pet svojih radnih kolega.