Tuzla
0

Preminuo ranjeni Mirza Dumanjić

FENA
Prema informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Mirza Dumanjić (32), koji je teško ranjen u nedjelju navečer u stambenoj zgradi u blizini Srednje medicinske škole u Tuzli, preminuo je tokom protekle noći.

U posljednjom zdravstvenom biltenu objavljenom sinoć nagovještavala se mogućnost da Mirza neće izdržati. On se nalazio u dubokoj komi, priključen na aparate za umjetno disanje i sve vrijeme je bio životno ugrožen.

Dumanjić je teško ranjen, pod još nerazjašnjenim okolnostima u stanu Šide Brzović (50) u ulici Fra Grge Martića kod Srednje medicinske škole u Tuzli.

Šida Brzović (50) iz Tuzle, koja se prema prvim saznanjima dovodila u vezu s teškim ranjavanjem Mirze Dumanjića (32) u njenom stanu u Tuzli, nakon kriminalističke obrade puštena je na slobodu. Tako se ovaj slučaj zakomplicirao jer postoji mogućnost da je Dumanjića ranio i neko drugi.

  • I dalje se vrše određena vještačenja koja bi trebala pokazati ko je zapravo ranio Mirzu Dumanjića pa se istraga nastavlja i narednih dana - kazala je Jasna Subotić, portparolka Tužilaštva Tuzlanskog kantona.