Banjaluka
0

Preminuo jedan od ranjenih u obračunu banjalučkih kriminalaca

FENA
Banjaluka
Banjaluka
Nedjeljko Ćulum (1991) koji je u subotu navečer ranjen u oružanom obračunu banjalučkih kriminalca, preminuo je od zadobijenih povreda u nedjelju u Kliničkom centru Banjaluka.

Načelnik Klinike za anesteziju Darko Golić potvrdio je da je Nedjeljko Ćulum imao ustrelnu povredu glave s teškim oštećenjima mozga, te da je preminuo oko 11 sati.

U Banjaluci je u subotu navečer došlo do oružanog obračuna između lokalnih banjalučkih kriminalaca, koji su već nekoliko puta hapšeni za razna krivična djela, ali ih je sud puštao iz pritvora.

Do pucnjave je došlo oko 20.45 sati kod pumpe "Ideal", a ranjene su dvije osobe u međusobnoj pucnjavi nakon što su se osobe poznate policiji po kriminalnim radnjama susrele automobilima na lokalnom putu.

U vozilu marke “BMW” nalazili su se Slaviša i Nedjeljko Ćulum i izvjesni Dejan Ćajić, a u drugom vozilu džip “cheeroki” bili su Jovan Jošlo i njegova djevojka.

Kako saznaje Fena, nakon što su iz automobila prepoznali jedni druge, počeli su manevrisati vozilima po putu, a zatim i pucati, Jošić iz pištolja, a Slaviša Ćulum iz automatske puške.

Jošić je pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, a zatim je Slaviša Ćulum ranio Jošića u noge.

Nakon toga Jošić bježi do prve policijske patrole koja kreće u potjeru za braćom Ćulum, ali Slaviša Ćulum bježi i ostavlja brata ranjenog u glavu.

Budući da je intervenirala policija, s lica mjesta uspjeli su pobjeći Slaviša Ćulum i Dejan Ćajić koji su u bjekstvu.

Nedeljko Ćulum je nakon ranjavanja bio prebačen u bolnicu u kritičnom stanju.

U bolnici je i Jošić, koji se spominje kao član tzv. Kinezove grupe u Banjoj Luci.